top of page
baden

Een goed boek in handen, uw favoriete muziek op de achtergrond en een glas binnen handbereik. Voor velen staat het bad voor ultiem ontspannen. In welk bad komt u tot rust? Opvallend zijn de baden met geïntegreerde overloop en dompelbaden, verzonken in de vloer. Duo-baden bieden badplezier voor twee (of meer). Het voordeel van meerhoekige baden is dat ze gemakkelijk in een lastige of afwijkende hoek, tegen de muur of diagonaal tussen twee hoeken te plaatsen zijn.

Romeo Basis Solid Surface (Medium).jpg

warm bad

Voor een bad is gemiddeld 120 liter water nodig. Bij een douchebeurt van acht minuten, met normale douchekop wordt ongeveer 85 liter verbruikt. Fabrikanten van ligbaden doen er dan ook alles aan om warmteverlies te minimaliseren. De maatregelen variëren van geïsoleerde badmantels tot baden met geïntegreerde radiatoren.

Diep of licht hellend bad

Er zijn diverse verschillen in de diepte van de baden. Fijn zijn de exemplaren van maar liefst 60 centimeter diep. Hierin zit u tot aan uw hals onder water en hebt u geen koude schouders of voeten. Met een licht hellend zitgedeelte ligt u iets schuin en daardoor volledig ontspannen. U hoeft zich niet af te zetten tegen de overzijde om niet onderuit te zakken. Een plateau vergemakkelijkt het in- en uitstappen in het bad en is tevens bijzonder handig als voetensteun. Ook kunt u het bad laten verzinken in de vloer om het instappen te vergemakkelijken. Ergonomie is dus een belangrijk punt voor ontwerpers. De huidige baden worden steeds meer op lichaamsvormen toegesneden. Geïntegreerde arm-, rug- en beensteunen zijn al bijna standaard.

verschillende materialen

Veruit de meeste baden zijn gemaakt van kunststof, doorgaans acryl. Vergeleken met de vroegere baden van geëmailleerd plaatstaal is kunststof minder glad en daarmee is de kans op valpartijen minder groot. Het warme water blijft langer op temperatuur en het bad is makkelijk te reinigen. Aan de andere kant zijn kunststof baden wel wat gevoeliger voor krassen.

Heeft u de ruimte, kies dan voor een vrijstaand bad.

Qua design en vormgeving is heel veel mogelijk. Er zijn ook baden van massief hout, glas, natuursteen en Corian.

relax in bad

Geniet van comfortabele armsteunen of een perfect geplaatste verhoging voor uw benen. Zelfklevende hoofdsteunen en nekkussens laten u lekker liggen. Kies voor een lekker badschuim dat bij u past. Radiosystemen en luidsprekers in de badkamer zorgen voor een lekker muziekje en met een televisie geniet u elk moment van uw favoriete programma

bad op poten

Heeft u de ruimte, kies dan voor een vrijstaand bad. Of u nu houdt van een klassiek model op pootjes, of een strak rond model, het is een prachtige eyecatcher in uw badkamer. In combinatie met een vrijstaande vloerkraan is het plaatje helemaal af.

bottom of page