top of page
crustal

Deze minerale wanddecoratie creëert muren met structuur en karakter. Crustal ziet er niet alleen authentiek uit, maar voelt ook echt aan en brengt de harmonie van de natuur naar binnen.

het uiterlijk

  • Karaktervolle decoratie

  • Kleur én structuur

  • Hoogst veelzijdige afwerking

  • Ademend en natuurlijk hedendaags

niet geschikt voor natte ruimtes

Crustal biedt een perfecte oplossing om een strakke moderne stijl te combineren met organische elementen. Het is sterk gestructureerd en creëert daardoor in de eerste plaats een authentieke look met de goede eigenschappen van een minerale afwerking. Het voegt hierdoor karakter toe aan zowel landelijke als moderne gebouwen, en draagt bovendien bij tot een natuurlijker leefmilieu – ook in lage-energie- en passief-woningen.

Een vakkundige ambachtsman buit de veelzijdigheid van Crustal volledig uit: hij kan het bijvoorbeeld verwerken tot een egalere pleister in tal van kleuren. Of hij laat het juist nog ruwer ogen, zodat de muur alle aandacht trekt en zorgt voor een uniek gevoel. Maar bewerken tot de afwerking lijkt op hout of gesteente kan ook – het hangt er maar vanaf welk effect in het interieur beoogd wordt.

Crustal is een duurzaam, milieuvriendelijk krijtproduct, dat perfect past in de nieuwe trend van gestructureerde minerale wanden. Op een gesofisticeerde en estethische wijze komt zo de natuur ook moderne gebouwen binnen. De ambachtelijke plaatsing waarborgt dan ook eindeloze mogelijkheden voor eigentijdse afwerkingen.

De schoonheid van de imperfectie."

samenstelling

Crustal is een mineraal product op basis van Europees krijt. Het wordt geleverd in poedervorm en ter plaatse aangemaakt met water. Hierdoor is het VOC-vrij.

Het unieke eindresultaat op de muur is volledig in handen van de vakman en zijn creativiteit: het is de manier waarop hij het plaatst die het eindresultaat bepaalt.

ondergronden

Crustal mag geplaatst worden op bijna elke dragende, stevige ondergrond die in goede staat verkeert. Zowel bezetting, bestaande verf als tegels zijn goede ondergronden, zolang ze zelf goed hechten: Crustal heeft een zeker gewicht en de ondergrond moet dit kunnen dragen.

Crustal laat bovendien toe om ook ruwere ondergronden op een mooie manier af te werken omdat zijn eigen structuur de ruwe ondergrond opvangt. Deze structuur zorgt er trouwens voor dat ook kleine “foutjes” in de muren netjes worden weggewerkt.

kleuren

Crustal wordt in de eerste plaats in de massa gepigmenteerd. Crustal Mono kan zo zowel een egale krijtmatte pleister creëren als een ruwe, natuurlijke look. Voor meer diepte in de kleuring en een nog mooier 3-D-effect, kunnen met Crustal Accent dan weer meer of minder subtiele kleurnuances gecreëerd worden.

De stijlvolle kleuringen en mooie structuren maken de hand van de vakman letterlijk zichtbaar en staan garant voor een authentieke en bijzondere muur. De vakman kan namelijk spelen met reliëf en patines: het bewerken met kammen, borstels of spatels en het toevoegen van extra kleurpigment leveren ontelbare structuren en kleurnuances op.

bottom of page