top of page
radiatoren

U begint de dag pas goed als u in een heerlijk warme badkamer stapt. Een mooie badkamerradiator houdt de ruimte heerlijk behaaglijk en verfraait meteen uw badkamerinterieur. En wat te denken van vloerverwarming; deze onzichtbare warmtebron geeft een ongekend comfortabel gevoel.

Designradiator

Tegen de wand, in de hoek, vrijstaand, als een zuil, laag aan de grond als plintmodel, verticaal of horizontaal. Steeds vaker komen ontwerpers met extravagante radiatoren. Zo zijn er de golven en zigzaggende buispatronen gezien, driehoekige lamellen, barok design, ladderradiatoren en functionele hoekmodellen.

accessoires

De radiatoren zijn veelal multifunctioneel en uitgerust met accessoires als handdoekhouders, planchetten, (scheer)spiegel of zelfs met een zitbankje (de lage plintmodellen). Dit geeft de radiator niet alleen een apart karakter, maar tevens een functionele meerwaarde. De handdoekradiator is te verkrijgen als hoofdverwarming om de hele badkamer te verwarmen of als bijverwarming voor een warme handdoek of badjas. Nog uitgebreider is de combinatie van verwarming en sanitair. Uitgerust met attributen als tandenborstelhouder, zeephouder, zeepdispenser of zelfs een wasbak.

Met vloerverwarming in de badkamer hoeft u nooit meer

                                                                de dag te beginnen of eindigen met koude voeten.  

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een comfortabele en gelijkmatige warmteverspreiding en zeer energiezuinig. De warmte komt van de grond en niet van boven. Daarom kunt u de thermostaat iets lager zetten. Ook kenmerkt vloerverwarming zich door zijn onzichtbaarheid. De verwarming wordt namelijk onder de bedekking van de vloer geplaatst. Bovendien is enig onderhoud niet nodig en is er sprake van weinig luchtcirculatie. Tot slot is het schoon; vloerverwarming is voor mensen met astma of een huismijtallergie extra aantrekkelijk. Omdat de temperatuurverschillen kleiner zijn, is er immers minder stofcirculatie.

Warmwater of elektriciteit

Grofweg zijn er twee manieren van vloerverwarming. Het traditionele warmwatersysteem is een systeem dat wordt aangesloten op de cv. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om elektrische vloerverwarming te nemen. Beide systemen zijn toepasbaar in de badkamer en hebben zo hun eigen voordelen.

Vloerverwarming is, letterlijk en figuurlijk, een weelde.

                                       Verwennerij voor blote voeten. Maar dat niet alleen,

                                                              de hele ruimte wordt gehuld in een comfortabele warmte.

bottom of page