De Industriële Badkamer

Dé interieurtrend van dit moment is de industriële look. We zien deze trend terug in restaurants en kantoortuinen, maar ook in woningen is deze robuuste fabrieksuitstraling geliefd. Niet alleen keukens en woonkamers worden bij de vleet omgetoverd tot een stoere, industriële omgeving; steeds meer badkamers krijgen een industrieel jasje. Hoog tijd om de industriële badkamer in de schijnwerpers te plaatsen en u te voorzien van inspiratie, ideeën en tips!

Kenmerken van een industriële badkamer

Een industriële badkamer is te herkennen aan de volgende drie kenmerken:

  • Stoere en robuuste materialen;

  • Sobere en donkere kleuren;

  • Vintage accessoires als finishing touch.

Deze drie industriële badkamer “pijlers” lichten we graag voor u toe, zodat u na het lezen van dit artikel vol inspiratie en ideeën zit voor de metamorfose van uw eigen badkamer.

1. Stoere en robuuste materialen

Het juiste materiaalgebruik bepaalt in grote mate het industrieel karakter van de badkamer. Beton, staal, aluminium en hout geven de badkamer de gewenste fabrieksuitstraling. Eerder schreven we over de gietvloer in de badkamer; een steeds populairdere keuze voor de badkamer ondergrond en tevens een geschikte vloer voor een industriële badkamer. Verder zien we de inloopdouche met stalen douchewand regelmatig terug in de industriële badkamer. Combineer deze stalen douchewand met een zwevend stalen frame voor de wastafel en uw stoere en elegante badkamerlook is geboren. Naast beton en staal zijn materialen als RVS, aluminium en hout geschikt voor een industriële badkamer. Deze materialen kunnen verwerkt worden in de wastafel, schappen en lampen.

2. Sobere en donkere kleuren

We horen u denken: donkere kleuren, horen die wel in een badkamer thuis? Als badkamerspecialist kunnen we hier volmondig ja op antwoorden. Zolang niet alle elementen in de badkamer in een donkere kleur worden gehuld, is het gebruik van zwart en grijstinten het geheim van een industriële badkamerstijl. Combineer daarom die zwarte stalen douchewand met helder glas, de betonnen wastafel met een steigerhouten kastje en ga in de weer met witte badkamertegels als afwisseling op de donkere badkamervloer. Maar denk ook eens out-of-the box met een matzwart toilet of een ruw beschilderde muur.

3. Vintage accessoires als finishing touch

Een opvallende accessoire mag niet ontbreken in een industriële badkamer. Dit kan een vrijstaand bad, houten schuifdeur of zwart toilet zijn, maar ook kleine vintage accessoires maken uw industriële badkamer tot een robuust plaatje. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel met een stalen rand, houten ladder als handdoekrek, gietijzeren toilethouder, industriële pijpen voor het bevestigen van wandplanken en een tinnen emmer voor de vuile was.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

contact


Voor antwoorden op uw vragen kunt u terecht bij onze medewerkers.
U kunt ons telefonisch of per email bereiken:

Studio Biesbos
Bolstrastraat 2, 4251LK Werkendam,
T: 0183-504773, 
E: info@keuken-sanitair-biesbos.nl

nederland

Natuurlijk bent u ook, met of zonder afspraak,
van harte welkom in onze showroom.

Dinsdag t/m donderdag | 09:00 - 18.00 uur
Vrijdag (koopavond) | 09:00 - 20.00 uur (ivm coronamaatregelen) 
Zaterdag | 09:30 - 16.00 uur

Studio Biesbos is op zondag en maandag gesloten.