Sunshower en het verbod op zonnenbanken

Misschien heb je deze week de term ‘zonnebank verbod’ voorbij horen komen in het nieuws. De oproep van Pieter Huijgens om alle professionele zonnebanken te verbieden, zorgde voor enkele vragen van onze klanten: ‘Hoe zit het dan met Sunshower?’ Om wat meer duidelijkheid te geven, sturen wij je dit bericht.

'Te' is nooit goed

Teveel UV-licht is niet goed, daar zijn wij als Sunshower het helemaal mee eens. Daarom hebben wij een apparaat ontwikkeld wat een hele lage, veilige dosis zonlicht afgeeft.

UV-output van de Sunshower vs. Proffesionele Zonnebank

In onze trainingen heb je het waarschijnlijk al eens gehoord: een Sunshower is geen professionele zonnebank. Wat is dan het verschil?

Sunshower Professionele zonnebank

Laag gedoseerd Hoog gedoseerd

Vitamine D en zongewenning Snel bruin

Het grootste verschil zit in de hoeveelheid zonlicht. De maximale sessieduur van een Sunshower is vergelijkbaar met 10 minuten zomerzon. Dit is vele malen lager dan de output van een professionele zonnebank. Hieronder zie je de UV output van een sessie met een professionele zonnebank vergeleken met een sessie van een Sunshower.

Het doel van het gebruik van een Sunshower en een professionele zonnebank zijn anders. Een professionele zonnebank wordt gebruikt om zo snel mogelijk een kleurtje te krijgen. Een Sunshower gebruik je om je vitamine D op peil te houden en de huid voor te bereiden op de zomer.

Medisch getest en verantwoord

Dermasun Medical, het zusterbedrijf van Sunshower, heeft door dermatologen van VU en LUMC wetenschappelijk onderzoek laten doen naar de veiligheid van de UV output van onze apparaten. De onderzoeken hebben aangetoond dat het UV-licht van Dermasun Medical en Sunshower geen verhoogd risico op huidschade geeft.

Met zonnige groet,


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

contact


Voor antwoorden op uw vragen kunt u terecht bij onze medewerkers.
U kunt ons telefonisch of per email bereiken:

Studio Biesbos
Bolstrastraat 2, 4251LK Werkendam,
T: 0183-504773, 
E: info@keuken-sanitair-biesbos.nl

nederland

Natuurlijk bent u ook, met of zonder afspraak,
van harte welkom in onze showroom.

Dinsdag t/m donderdag | 09:00 - 18.00 uur
Vrijdag (koopavond) | 09:00 - 20.00 uur (ivm coronamaatregelen) 
Zaterdag | 09:30 - 16.00 uur

Studio Biesbos is op zondag en maandag gesloten.