top of page
radiatoren

badkamermeubels

De wastafel is het centrale punt van uw badkamer. Deze moet dan ook vooral functioneel zijn, maar het oog wil ook wat. Meestal wordt de (dubbele) wasbak gecombineerd met een badmeubel, dit levert veel opbergruimte op en is meteen ook een pronkstuk in uw badkamer. In een ontwerp smelten ze ook helemaal samen. Behalve functionaliteit gaat ook design een steeds grotere rol spelen.

een geheel

Een wastafel en een badmeubel horen bij elkaar. Praktisch en mooi, wat uw voorkeur ook is, de mogelijkheden zijn er. Welke materialen, stijlen en formaten voor u ook wenselijk zijn, u kunt eindeloos kiezen en combineren.

De opstelling

Ondanks de veelal beperkte afmetingen hebben we toch een behoorlijke wensenlijst daar waar het de badkamer betreft. De wastafelopstelling voert de lijst aan. Logisch, u staat er namelijk iedere dag, waarschijnlijk meerdere malen achter. Zorgt u er daarom voor dat de opstelling aan alle vooraf gestelde voorwaarden voldoet. Doe geen concessies. Houd met name rekening met de bewegingsruimte achter de wastafel. De norm is 70 centimeter, ruimte die u absoluut nodig hebt.

Balans in badkamersmeubels

Met het uiterlijk van de wastafel en het badmeubel bepaalt u voor een groot deel de uitstraling van de badkamer. Stem uw badmeubel daarom af op de rest van uw inrichtingswensen. Dat kan onderscheidend zijn, een sprekende vormgeving, een opvallende kleur of een tijdloos ontwerp. Uiteindelijk draait alles om de juiste balans.

Vormgeving

Qua vormgeving van de wastafels maken we onderscheid in verschillende varianten: inbouw, opbouw, halfinbouw, onderbouw, ‘zwevend’ aan de wand, opzet en losstaande zuilen. De designs verschillen enorm. In materiaal, vorm, variant, diepte, kraan en zelfs in kleur. Ook de dubbele wastafels naast elkaar blijven een trend. Als een geheel of als twee losstaande bassins, het kan allebei. Grote gezinnen met spitsuur in de badkamer hebben hier veel aan en het oogt ook prachtig. Welke stijl spreekt u aan? Eigenzinnig, stijlvol, robuust, klassiek, opvallend of neutraal?

bottom of page